Årets Kunstner

udnævner hvert år en lokal billedkunstner som "Årets Kunstner"

Vi fik kort efter starten af Det gamle Trykkeri idéen til at lave et årligt tilbagevendende tiltag: En årets kunstner.

Vi henvendte os til Kunstgalleriet i Bredegade for at høre om det ville være en god idé, det synes indehaveren det var, og henviste os til billedkunstner Erik Hansen.

Vi fik et møde med Erik Hansen hvor vi fortalte om hvad vi havde i sinde og han syntes også at det var en rigtig god idé.

Erik Hansen fik nogle ark karton, som han så ville male med oliemaling på, så kunne vi se om det var noget vi kunne bruge. Han malede 8 malerier til os, så kunne vi selv sortere. Vi synes de var gode allesammen, vi valgte eet ud som skulle bruges til det første Årets Kunstner 2002.

Senere brugte vi to andre af malerierne til at lave kunsttryk efter, de øvrige blev solgt. Herefter har der så været en kunstner hvert år siden.

Vi var så heldige, at vi i starten havde Lis Tribler til at afsløre årets kunstnere for os. Nu er det blevet en tradtion at det er formanden for kommunens kulturudvalg.

Det har været spændende at arbejde med de forskellige kunstnere, der alle har været meget tilfredse med det, vi har lavet.

Kunsttrykkene vi laver bliver uddelt til vore medlemmer af Grafisk Støtteforening, der i øjeblikket har ca. 150 medlemmer.

Copyright © 2018  |  Det Gamle Trykkeri  |  info@detgamletrykkeri.dk